Potulky jarnou Poľanou

Potulky jarnou Poľanou

Aprílové počasie je premenlivé, také predpovedali aj na štvrtú aprílovú sobotu.

Mala som trošku obavu, aby nás neprekvapila nejaká jarná búrka, veď naše turistické kroky viedli na detviansku Poľanu.

Túru začíname nad Detvou, autobus nás vyviezol pokiaľ sa dalo, pretože šlapať asfaltkou by bolo neúnosné.

Prvé fotografické zábery sme mali z Kalamárky – je to prírodná lokalita, ktorá sa vyznačuje horolezeckou tradíciou. Okrem horolezcov navštevujú skalné tiesňavy aj množstvo turistov.

Červenou značkou postupujeme vyššie a vyššie. Ani sa nenazdáme a sme pred hotelom Poľana. Kratšia zastávka v otvorenom bufete príde vhod, kto mal chuť mohol si dať kávu, pivko alebo sa občerstviť z vlastných zdrojov.

Prechod Prednou Poľanou vedie drevenými chodníkmi cez rašeliniská. Ani sa nenazdáme a schádzame do lesníckej osady Kyslinky, ktorá bola v minulosti známa tým, že tu bola vybudovaná úzkorozchodná železnica na zvážanie dreva. Z pôvodných stavieb sa zachovala budova bývalej Lesnej správy a pár mostných konštrukcií.

Po zelenej značke prichádzame do sedla Príslopy, v sedle ktoré je veľmi pekné pretože je lúčnaté a obkolesené zmiešanými lesmi sa postupne všetci schádzame. Spoločné foto nesmie chýbať a úsekom ktorý je zo začiatku veľmi zradný/ značka v pravo- značka v ľavo/ postupne schádzame až k autobusu.

A „ počasie“ – super, nezmokli sme a poobede nás prekvapili aj slnečné lúče. Domov odchádza 24 spokojných turistov.

Najbližšia túra je naplánovaná na máj , tradičný výstup na Ostrú.

AndyBa


Warning: Undefined variable $SLGF_Hover_Color in /www/k/s/u83268/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox-gallery/simple-lightbox-slider-shortcode.php on line 109

Warning: Undefined variable $SLGF_Show_Gallery_Title in /www/k/s/u83268/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox-gallery/simple-lightbox-slider-shortcode.php on line 208

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /www/k/s/u83268/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox-gallery/simple-lightbox-slider-shortcode.php on line 225

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.